همچنان با مشکل جدی کمبود جو دامی روبه‌رو هستیم

مدیرعامل اتحادیه دام‌های سبک کشور با بیان اینکه همچنان کشور با کمبود جو دامی روبه‌رو است، گفت: با توجه به روند خشکسالی امسال، نیازمند تامین جو مورد نیاز کشور برای تغذیه دستی به دام‌ها هستیم.

به گزارش اگزیم نیوز، «افشین صدر دادرس» امروز (یکشنبه)افزود: نخستین ماده مورد نیاز خوراک دام جو و سپس ذرت است.

مدیرعامل اتحادیه دام های سبک کشور، علت گرانی گوشت قرمز در ماه‌های اخیر را کاهش واردات جو و افزایش قیمت این محصول در سال گذشته دانست و اظهار داشت: جو تولید داخل کفاف بازار را نداد و با کاهش عرضه، شاهد افزایش قیمت بودیم.

وی اضافه‌کرد: بنابراین قیمت هر کیلوگرم جو تولید داخل متاثر از کاهش واردات این محصول به ۶ هزار تومان رسید که علت اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز است.

دادرس تصریح کرد: طبق آمارهای موجود، سال گذشته کمتر از ۲ میلیون تن جو وارد شد که نیاز کشور را تامین نکرد، اما در مقابل شاهد افزایش واردات ذرت بودیم در حالی که ذرت برای خوراک طیور و دام های شیری به‌کار گرفته می‌شود و برای دام‌های گوشتی در وهله نخست جو نیاز است.

 وی بر این باور است که اگر سال گذشته به تشکل‌ها اعتماد و در تصمیم گیری‌ها از مشورت آن‌ها استفاده می‌شد، شاید به این مشکل برخورد نمی‌کردیم.

مدیرعامل اتحادیه دام های سبک کشور گفت: امسال به دلیل خشکسالی و کمبود علوفه در مراتع، نیازمند خوراک دستی به دام‌های گوشتی هستیم که باید جو مورد نیاز کشور تامین شود در غیر این صورت به‌طور قطع در ۶ ماهه دوم سال با مشکل جدی کمبود گوشت قرمز روبه‌رو خواهیم شد.

وی خاطرنشان‌کرد: این درحالی است که هر ساله در ۶ ماهه نخست، دام سبک نیازمند تغذیه دستی نیست و از مراتع استفاده می‌شود اما امسال شاهد مراتع کم بازده هستیم که باید دام به صورت دستی تغذیه شود.

دادرس افزود: با توجه به خشکسالی امیدواریم واردات جو در سال جدید جزو اولویت‌های واردات نهاده ها باشد که شاید بتواند کمبود سال گذشته را جبران کند.

به گفته وی، همچنین ۳۰ درصد دام تولیدی کشور در اختیار عشایر کشور قرار دارد که باید از تغذیه دستی بهره‌مند شوند.

کمبود تولید گوشت قرمز نداریم

وی با بیان اینکه کمبود تولید گوشت قرمز نداریم، گفت: سال گذشته در اواخر زمستان میش‌ها زایمان کردند و بره ها با وزن‌های حدود ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم اکنون در حال عرضه به بازار هستند.

دادرس، از عوامل دیگر گرانی گوشت قرمز را حضور دلالان دانست و افزود: با شیوع کرونا و افزایش قیمت تمام شده گوشت قرمز بحث دلالی و کاهش توان خرید مردم مزید بر علت شد، تا جایی که در برخی ماه ها دام سبک ما مشتری نداشت و این مساله ضرر تولیدکنندگان را به دنبال داشته است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دام سبک ادامه‌ داد: باتوجه به شرایط کنونی انتظار می رود تمهیداتی اندیشیده شود که با ساماندهی بخش توزیع و مناسب و متعادل شدن قیمت ها مشکل گوشت قرمز در تولید و عرضه کاهش یابد.

براساس این گزارش، طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۹ حدود ٨٨٠ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد، این در حالی است که تولید گوشت قرمز در سال ۹۲ حدود ۷۵۵ هزار تن بوده که آمارها نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر تولید گوشت قرمز ۲.۵ درصد رشد داشته است.

سرانه مصرف گوشت قرمز کشور ۱۲.۵ کیلوگرم برآورد می‌شود.

بررسی های بازار نشان می داد قیمت هر شقه گوسفندی در مناطق مختلف بالای ۱۵۰ هزارتومان و گوشت تفکیکی بین ۱۷۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان است.

کد خبر 42654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =